Selasa, 18 November 2014

Setitis Kasih Darmia

Sekarang seronok pula layan cerita ni di tv 9 setiap Selasa dan Rabu jam 8.30 malam.Suami dan anak sulung pun suka tonton drama yang diadaptasi daripada novel SR Productian.Ada 3 episod lagi.Episod malam ni,lega apabila Amir tu bukan abang kandungnya.Kahwin dengan abang kandung,tak bestlah cerita.Tak sabar nak tahu jalan ceritanya sebelum episod malam tadi hingga tercari-cari di kedai buku tapi tak ada pula.Tunggu sajalah di tv lagipun episod yang mendebarkan dah terjawab tadi.
Setitis Kasih Darmia mengisahkan kehidupan gadis bernama Darmia yang kehilangan kasih ibu dan terjebak dengan perkahwinan yang dia sendiri tidak rela. Lelaki yang bernama suami meninggalkannya kerana maruahnya tercalar. Mujur ada Opah dan Haliza sepupunya. Namun, lelaki bernama Khairul Amir yang pernah melafaz ijab kabul kepadanya merangkap kekasih dan majikan Haliza, mengharu birukan hidupnya. Lelaki itu muncul dengan dendam yang tidak dilupakan. Rahsianya harus disimpan sebaik mungkin.

Dari benci datang kasih. Jauh Darmia pergi, semakin kuat Khairul Amir mengejar dan rahsia yang terpendam selama ini terbongkar jua. Kasih Haliza pada Darmia juga berkecai. Buatlah apa saja, Darmia rela asalkan Haliza tidak disakiti. Khairul Amir nekad, biar hilang segalanya di dunia, setitis kasih Darmia dinanti.

2 ulasan:

 1. saya pun duk nanti-nati cite ni dalam TV.
  makan pun depan TV sebab taknak terlepas..

  hehehe

  BalasPadam
  Balasan
  1. he3...macam tu sekali.episod semalam memang sangat dinantikan

   Padam