Isnin, 26 Mei 2014

Hadiah Hari Guru (Ammar)

Tahun ni saya agak kelewatan menyediakan hadiah Hari Guru untuk anak sulung disebabkan sibuk dengan urusan sekolah,apa tah lagi kurangnya budaya memberi hadiah kepada guru di sekolah,makanya terlupa tentang anak.Nasib baiklah sambutan di sekolah Ammar agak lewat,maka sempat juga menyediakannya.
Banyak benda yang boleh diberikan tapi biarlah hadiah yang tak seberapa tu ada manfaatnya.Agak terkilan juga apabila hadiah yang saya terima kurang kegunaannya,maka saya cuba fikirkan untuk sediakan hadiah murah yang memang ada gunanya seperti pen,stapler,kerongsang,pen drive dan bingkai gambar.Apabila sampai di kedai Super Save(SaccMall) semalam,tertarik juga dengan beg kecil ni.

Beg kecil tu berharga RM1.50,pen RM0.80 dan beg tu RM0.50 setiap satu.Gara-gara malas nak membungkus,terpaksalah pula berkerja keras membuang tanda harga dan hilangkan gamnya...leceh juga.Beg kecil tu bolelah digunakan untuk simpan duit syiling atau simpan pendrive...

Berkenan juga dengan thum drive ni apabila ditulis USB..keliru juga...thum drive atau apa ni?

1 ulasan:

  1. Hehe.. ade yg tulis USB tu reader card kena cek betul-betul takut nak beli thumbdrive terbeli card reader hehe... Jemput singgah: Dulu lain, sekarang lain.. Iye ke?

    BalasPadam