Sabtu, 11 Februari 2012

Bunga Lama di Laman

HAri ni saja nak kongsikan bunga-bunga yang ada di laman.Bunga-bunga ni bukan saya yang tanam tapi suami.Saya langsung tak bercucuk tanam.Menyiram pun kadang-kadang saja.Mungkin masa banyak dihabiskan mengurus hal ehwal dalam rumah,jadi saya lepas tangan pada bahagian luar rumah.Lagipun kita selalu berada di dalam rumah,jika bahagian luar rumah juga penuh dengan bunga-bungaan,bonuslah untuk cuci mata.Gambar-gambar ni diambil 2 tahun lepas,terkini orked dah tak berbunga lagi bila suami sekarang sudah tidak ada masa nak membelek-belek bunga.MAsa banyak habis dengan membelek-belek kucingnya.Laman pun seakan terbiar sekarang.Kasihan pada sesetengah bunga,terutamanya orkid, dah merajuk tak nak berbunga.

8 ulasan:

 1. datang singgah sini dari segmen susun atur sioca by fizah

  BalasPadam
 2. Balasan
  1. Itulah....Sayangnya ...tempat orkid tu dah tak ada sekarang kerana jiran sebelah dah tambah dinding konkrit...dah terbiar pula orkid sekarang.suami pun sibuk dengan puluhan ekor kucing sekarang...

   Padam
 3. gigih tu tanam orkid...takpe asalkan da pernah ada pengalaman kan...sy ni buat pun belum...hihi

  BalasPadam
 4. Balasan
  1. Terima kasih singgah sini...salam kenalan juga

   Padam
 5. TAHNIAH kerana memenangi cabaran di susunatursioca!! Nanti emelkan maklumat yang diperlukan {nama, alamat dan nombor telefon} ke yuzai_angah@yahoo.com untuk pengeposan hadiah ok. :)

  http://susunatursioca.blogspot.com/2014/11/pengumuman-pemenang-cabaran-bulan-sep.html

  BalasPadam
  Balasan
  1. alhamdulillah...tak sangka boleh bertuah pula...

   Padam