Jumaat, 21 Februari 2014

Portmeirion Botanic Garden Bertambah Lagi

Dah lama saya pesan pinggan ni.Kononnya nak guna duit kutu tapi dah habis sebelum barang yang dikehendaki sampai ke tangan.Penghujung bulan Januari baru sampai.Tadi baru ambil.Malam-malam mengemas kabinet untuk simpan pinggan ni kerana tak ada tempat selamat nak diletak.Pinggan ni kategori kelas kedua kerana ada sedikit kesan hitam di pinggan.Jadi,harganya sangat murah jika dibanding dengan harga yang pernah saya beli dulu.
Sikit sangat kesannya.Cuci dengan jari pun boleh hilang kesan hitam tu.Disebabkan harganya murah,memang nak guna saja pinggan ni,tak nak simpan-simpan tapi pamer dulu sebeum guna.Bila nak guna,ambil saja dari rumahnya.
Inilah cuci mata,cuci duit setelah penat berkerja dan terpaksa berkerja pada hari Sabtu  tiga kali berturut-turut.Ada dua kali sabtu lagi.Lepas Raya Cina ni terpaksa berkerja pada hari Sabtu lima kali berturut-turut.Hari Ahad mula sibuk dengan urusan rumah pula.Nasib baiklah ada hobi ni.Hilang duit,tak apa asalkan hilangkan stress.

kesan hitam kelihatan ...

mangkuk  yang kecil ni RM 220 satu set(6 keping)mangkuk ni sesuai untuk makan bubur

mangkuk yang besar tu,harganya RM 350 (6 keping).apabila pinggan makan dah kecil, mangkuk tu boleh saja digunakan untuk makan nasi.yang kecil sikit tu pinggan makan.kalau nak guna untuk makan nasi,kecil sikit...lauk tak boleh banyaklah...buat makan mee,nasi goreng sesuailah sebab tidak berlauk...pinggan makan 8 inci tu harganya RM 210.

mangkuk nasi yang besar tu RM150...mangkuk nasi baru saja dibeli kerana ada stok...tempat yang harga murah...gambar di kotak...
@@@Nota kaki:Ukur dahulu ukuran supaya tak terbeli yang kecil...ataupun tanya orang yang ada pengalaman.Nasib baiklah pinggan ni tak mahal sangat.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan