Selasa, 15 Mac 2016

Jalan-jalan ke Shah Alam

Boleh dikatakan hari ni jalan sampai lebam kaki.Apa taknya,dari Aeon Shah Alam yang besar tu menapak dengan kereta ke PKNS tapi parkir kereta di SACC Mall.Senang nak balik jika parkir kereta di situ sebenarnya.
Pada mulanya nak ke Romantika selepas selesai urusan di PKNS tapi entah macam mana boleh singgah di Aeon dulu baru ke PKNS Shah Alam.Masa sampai di Aeon,pintu masuk belum dibuka lagi dan banyak parkir kosong.Setelah sejam lebih meronda dan jalan-jalan dalam Aeon,perut pun dah lapar.Memang ada banyak tempat makan dalam tu tapi tak saya lebih suka makan di PKNS.Masa nak keluar,ramainya orang.Nasib baiklah saya sampai awal,tak perlu nak pening-pening fasal parkir.
Hampir jam 12 tengah hari saya sampai di SACC Mall,parkir di situ masih lengang.Suasana yang agak berbeza kali ni.Mungkin ramai yang bertumpu di Aeon agaknya.
Suasana dalam Aeon.
Suasana di kedai Giftmine,PKNS.Tercuci duit sekali sebab berkenan dengan pinggan hijau yang berpenutup tu.RM 89 harganya.

Di Romantika,penyangkut yang kecil ni dah tak ada.Sebenarnya saya mencari penyangkut besar sikit saiznya tapi memang tak ada.Yang ada hanya yang kecil ni saja.Lihat daripada deko yang digantung,penyangkut tu muat pula tapi bila nak buat sendiri di rumah memang tak muat.Jurukedainya benarkan ambil penyangkut yang digunakan untuk pamer hiasan tu kerana stoknya memang dah tak ada tapi masih tak muat juga dengan saiz pinggan yang ada.Mungkin kena cari di kedai Romantika lain agaknya baru ada penyangkut tu.


1 ulasan: