Ahad, 22 Februari 2015

Puding Jagung

Pagi tadi,jam dua pagi saya masak puding jagung manis ni.Buang tabiat agaknya masak pagi-pagi buta macam tu.



 Tak pasti sebab jadi putih macam tu pula...mungkin kerana masih panas dah dimasukkan dalam peti ais

Kole yang dijadikan cawan untuk sukat tepung kastard dan gula.rasa manis ok sangat.

Bahan-Bahan
  • 1 cawan tepung kastard 
  • 3 cawan air 
  • 3/4 cawan gula 
  • Satu tin susu cair 
  • Setin jagung manis

Caranya 
1.Masukkan semua bahan-bahan di atas dalam periuk dan masak dengan api yang sederhana hingga adunan tadi menjadi sedikit pekat. 

2.Bila adunan dah pekat, padam api dan tuangkan terus dalam bekas.

4.Biarkan sekejap hingga adunan tadi sejuk dan sedia untuk dimasukkan dalam peti ais.

http://darihati-yatiefizzy.blogspot.com/2014/06/salam-ramadhan-al-mubarak-1435.html

Tiada ulasan:

Catat Ulasan