Isnin, 17 November 2014

Cuci Mata Hingga Lupa Diri...

Cerita petang semalam...
Semangat nak memfailkan resit-resit yang dianggap penting dah lama ada tapi tak terbuat lagi.Disebabkan cabaran susun atur sioca tentang sistem pemfailan,maka semangat nak memulakan projek memfailkan resit tu dah berkobar-kobar.Saya dah beli satu fail tapi dirasakan tidak cukup lagi,maka naklah  membeli fail tu lagi.Apabila dah begitu,bolehlah cari fail tu  di Giant,alang-alang dah ke Klang Sentral untuk membeli tiket bas.Berkejar untuk membeli tiket bas tu pun disebabkan nak membeli fail.Sekali jalan,buat dua kerja terus.Kalau tidak,boleh saja beli melalui internet.
Bila dah sampai Giant,mulalah cuci mata dulu dengan melihat rak-rak buku yang ada.
Wah,mahalnya.Lihat barang kebanyakannya mahal,maka terlupa terus fasal fail.Tak ada barang pun yang dibeli,maka sajalah tengok-tengok apa-apa yang patut dibeli.Terpandanglah sabun Antabak dan kole yang murah.Tentang fail,tak ingat langsung hinggalah dah sampai rumah,fail tak tengok pun sama ada murah atau mahal.Lain kali,tuju tempat yang nak dituju dulu bukannya cuci mata diutamakan...
Gambar-gambar untuk cuci mata.Murah pula kole tu tapi kole dah banyak.RM 3,murahlah nak dibandingkan di kedai biasa yang hampir RM 4.Di kedai RM 2 pun tak jumpa yang secantik ni..
beli 3 dapat percuma satu...RM3

kole pun ada corak pasleyjuga tapi fine China...tak faham pula maksudnya tu..boleh guna atau tidak...











Tiada ulasan:

Catat Ulasan