Jumaat, 5 Disember 2014

Perjalanan Peta Hidup...

Sambungan daripada entri mengemas rumah...

Sebelum tu nak menyelit gambar ni dulu.Maklumlah,semua perkara nak diceritakan.Bila dah kemas-kemas,terus mendeko untuk habiskan kertas dinding yang ada.
Satu ruang ini pun dah makan satu gulung.Hari ni kena keluar ke Mr Diy nampaknya kerana satu dinding lagi tak cukup.

Sambungan untuk tajuk entri ini
Banyak sangat fail poket yang disimpan,maka 
naklah melihat isi dalamnya kerana dah lama fail-fail tu tak dibuka hingga lupa isi dalamnya.Bila dibuka,patutlah isi dalamnya disimpan kerana banyak maklumat pelajar dalam tu.Tak berani nak buang.Nama pelajar yang berserta no. kad pengenalan pun saya tak berani nak membuang macam tu saja melainkan mengoyakkannya kecil-kecil dulu.Yang ini mesti dibakar tapi nak memulakan tu tak bermula lagi hingga bertahun-tahun simpan.Bimbang pula disebabkan kecuaian kita,orang lain pula mendapat susah.
Dalam fail tu juga ada kertas ni.Catatan Perjalanan Peta Hidup.Apa tu Perjalanan Peta Hidup ni?Catatan ni dibuat masa LADAP dulu.Kalau tak,manalah rajin nak buat ni.
Catatan sebegini mungkin boleh juga kita buat untuk setiap tahun bagi melihat penambahbaikan atau perkara yang dah dibuat setiap bulan dalam mencapai azam  tahunan.Kalau rajin dan memang berdisiplin memang boleh dibuat.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan